Dieptebehandeling

Dieptebehandeling is noodzakelijk:

In geval van aantasting door BOKTOR ( Hylotrupes bajulus) in alle aangetaste balken, verbindingen en elementen die gedeeltelijk in het metselwerk zijn ingewerkt of die niet aan alle zijden bereikbaar zijn

Bij zware aantasting door KLOPKEVERS ( Anobium, Xestobium,…) in de grotere secties, verbindingen en ingewerkte elementen.

Werkwijze:

  • Boringen
    Er worden verticale of horizontale schuine gaten van 6 tot 13 mm doormeter op onderlinge afstanden van 25-30 cm. Deze boringen zullen zoveel mogelijk in de neutrale as van de balken gemaakt worden, teneinde de mechanische weerstand van de constructiedelen zo weinig mogelijk te verzwakken. Na het boren zal het ontstane houtafval verwijderd worden en het geheel van de elementen grondig gereinigd.
  • Injectie
    Met aangepaste apparatuur (drukpistolen, injectienaalden voorzien van controledrukmeters) zullen alle boorgaten onder druk op saturatie worden geïnjecteerd. De druktijden zijn afhankelijk van de houtsoort en de secties.
  • Opstoppen
    Na de injectie zullen alle boorgaten opgestopt worden met kunststof injectiepluggen met terugslagklep waardoor er geen terugvloei van product is.

 

Op alle houtbehandelingswerken uitgevoerd door BUG BUSTERS geniet u een garantie van 10 jaar.

X