Zwarte schimmel

schimmelHuizen die geteisterd worden met vocht hebben ook vaak last van schimmels. Zwarte schimmel is een veel voorkomende schimmelsoort. De naam zwarte schimmel is afkomstig van een giftige schimmel met de Latijnse naam Stachybotrys Chartarum. De zwarte schimmel is een verzamelnaam en is van toepassing op zwartgekleurde schimmels die in woningen voorkomen.

De zwarte schimmel komt vaak voor in badkamers en keukens. Ze nestelen zich op vochtige plekken zoals in de hoeken van de badkamer.
De zwarte schimmel is een oppervlakteschimmel.

Zwarte schimmel is een gevaarlijke schimmel. De zwarte schimmel heeft de capaciteit om giftige stoffen te produceren namelijk mycotoxinen. Langdurige blootstelling aan mycotoxinen kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Deze problemen kunnen gaan van milde klachten als niezen, geïrriteerde ogen, huiduitslag, misselijkheid tot ernstigere klachten als een zere keel, braken, of ademhalingsproblemen die fataal kunnen zijn.

Voor uw gezondheid is het van groot belang om de zwarte schimmel direct te bestrijden als deze in uw woning aanwezig is.

Als u denkt dat er sporen zijn van zwarte schimmel kan u best onmiddellijk een professioneel team contacteren. Zwarte schimmelsporen blijven zelfs in de lucht giftig en ook als ze niet meer leven. Het is daarom noodzakelijk dat niet enkel de schimmel maar ook de sporen worden verwijderd.

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte op het nummer 03 646 99 12 of mail ons info@bug-busters.be

X