Kruipende insecten

loading ...


Kruipende insecten zoals kakkerlakken zijn dragers van diverse ernstige ziekten waaronder salmonella, tyfus, gastro-enteritis. Kakkerlakken kunnen tevens eczeem en astma veroorzaken.Wanneer u gebeten wordt door vlooien of bedwantsen kan u veel ongemak en huidirritaties krijgen.

Andere veel voorkomende kruipende insecten zijn mieren, pissebedden, zilvervisjes, faraomieren en krekels.

Vermits deze dieren zich aangepast hebben aan de levensomstandigheden binnen de gebouwen en daar zij veelal beschikken over voldoende voedingsmiddelen, kan hun aantal op korte tijd explosief toenemen. In dergelijke gevallen is het van groot belang om snel in te grijpen. Men doet hiervoor het best beroep op een gespecialiseerde firma.

Een tijdige opsporing van activiteit van insecten is vereist voor een optimaal effect van bestrijdingsmaatregelen. Een combinatie van grondige, regelmatige inspecties en voortdurende monitoring met behulp van diverse detectoren zorgt voor de informatie op basis waarvan een bestrijdingsplan kan worden ontwikkeld. Een efficiënte monitoring beperkt het gebruik van pesticiden.

Een goede insectenwering is ook van essentieel belang. Kijk uw omgeving grondig na op eventuele scheuren, openingen waardoor insecten kunnen binnenkomen.

Via onderstaande links komt u meer te weten over het ongewenste insect in uw woning en wat u kan ondernemen om deze insecten zoveel mogelijk te bannen uit uw werkomgeving, woning, …


X